luuk

Wedstrijdroeier

2k tijd: 6:05,4 ● Favoriete training: krachttraining ● Aantal kg aangekomen sinds 1e jaar: 25 kg

Hoi ik ben Luuk! Als eerstejaars student vond ik het idee om samen te roeien en daarna door te gaan naar de bar fantastisch. Het deed me denken aan de sfeer op de zeilschool waar ik al lesgaf.

Ik ben in mijn eerste jaar gaan wedstrijdroeien en dat doe ik nog met veel plezier. Ik was in eerste instantie geen toptalent; ik was niet sterk en had de motoriek van een baksteen. Ik heb veel plezier gehaald uit het trainen en het beter worden. Dat leidde vorig jaar tot het winnen van het NK voor studenten!

Naast het roeien kan ik ook mijn passie voor muziek kwijt in de Argoband en het schrijven van het verenigingsblad. Argo is voor mij echt een plek waar ik mijn talenten kan laten zien: in de boot en op de kant!

Ontmoet andere leden
Meer over wedstrijdroeien

wat maakt roeien bijzonder voor jou?

Iedereen begint op nul. Er zijn maar weinig studenten die eerder hebben geroeid. Dat betekent dat je binnen korte tijd tot de top kan horen. Ook als je geen groot talent bent.

wat is je favoriete argoherinnering?

Ik behaalde mijn eerste overwinning in de skiff, een éénmansboot. Ik was na de finish zo blij, dat ik mijn balans verloor en uit de boot viel. Daar moesten het publiek en mijn verenigingsgenoten heel erg om lachen. Die dag won ook de eerstejaarsacht, waardoor we samen tot in de late uurtjes onze overwinningen konden vieren!

waar ben je momenteel mee bezig binnen argo?

Ik ben nog aan het wedstrijdroeien en wil volgend jaar deelnemen aan de Henley Royal Regatta, de oudste roeiwedstrijd ter wereld. Verder speel ik nog bij de Argoband, coach ik een damesploeg, schrijf ik voor het verenigingsblad en was ik betrokken bij de organisatie van een lokale roeiwedstrijd.

Mijn favoriete argo-foto’s

BEKIJK DE AFROEIPERIODE!

Bekijk de afroeiperiode
Ik wil een vraag stellen