Over Argo2024-05-09T19:08:04+02:00

OVER de vereniging

Sporten, feesten, borrelen – Allemaal bij Argo!

Argo is de enige plek in Wageningen waar sport, vrienden en een bruisend verenigingsleven samenkomen. Roeien is meer dan een sport. Roeien is vriendschap en verenigingsleven. Je ploeg vormt de basis voor levenslange vriendschappen. Samen leer je de sport en haal je het beste uit jezelf en anderen. Samen win je wedstrijden, ontwikkel je jezelf in commissies en maak je onvergetelijke verenigingsavonden mee.

Leer meer over roeien
Leer meer over de afroeiperiode

Verenigingsleven

Roeien bij Argo is meer dan een sport. Wij beschikken als enige sportvereniging in Wageningen over een eigen sociëteit waardoor het gevoel van thuiskomen er altijd is. Bij ons kan je dezelfde ervaringen meemaken als bij andere studentenverenigingen naast het sporten. Argo kent vele commissies, gezelschappen en huizen. Ook hebben wij meerdere verenigingsavonden per week, organiseren we toffe feesten en activiteiten. 

Ontwikkel jezelf binnen het brede aanbod aan commissies, van een NK organiseren tot DJ’en op feesten!

Bekijk de commissies
Bekijk de gezelschappen

Zoek je nog een kamer? Misschien word jij wel de nieuwe huisgenoot in één van de 11 Argo-huizen. Heb je naast je ploeg nog meer vrienden nodig? Je vindt ze bij de vele gezelschappen die Argo rijk is.

Leer meer over Argohuizen
Zoek je nog een slaapplek? Mail [email protected]

Veelgestelde vragen over Argo…

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan Argo?2021-07-07T10:10:49+02:00

Op Argo is voor iedereen wat en je kunt zoveel tijd in Argo steken als jij wil. Dit geldt voor zowel je trainingen als alle gezelligheidsevenementen. Wil jij iedere dag op Argo zijn? Dat kan! Maar ook als je minder tijd hebt om in Argo te steken kun je gewoon meedoen wanneer jij dat wilt. 

Als wedstrijdroeier train je iedere dag in een professionele trainingsruimte. Als competitieroeier bepaal je zelf hoeveel je wilt trainen. Het leuke aan roeien is dat je het snel en makkelijk leert. Als je veel wil sporten, bereik je snel de top. Als je liever recreatief wilt roeien, kun je toch ook snel de basis van het roeien onder de knie krijgen. 

Ben jij een echt gezelligheidsdier? Op Argo kun je minstens twee keer per week komen borrelen, en één keer per week komen eten. Ook vinden er regelmatig extra diners, feesten en andere activiteiten plaats. Op roeifeesten door het hele land sta je de hele avond te springen met roeiers van bevriende roeiverenigingen. 

Het leuke aan Argo is dat je sport en gezelligheid kan combineren op elke manier die jij wilt. Jij bepaalt hoeveel je wilt sporten, hoeveel borrels je meepakt en naar hoeveel feestjes je gaat. Niets moet, maar alles kan!

Hoe wordt mijn eerstejaarsploeg gevormd?2021-07-07T10:19:17+02:00

Bij roeiverenigingen ken je geen jaarclubs, maar ken je ploegen. Dit komt in principe op hetzelfde neer als jaarclubs bij de andere verenigingen in Wageningen. Samen met je ploeg ga je naar de kroegavonden en pak je feestjes mee op Argo, bij andere roeiverenigingen of tijdens de competitiewedstrijden. Wat ploegen uniek maakt, is dat je óók samen sport! Doordat je elkaar vaak ziet word je erg hecht. Omdat de roeisport ongemengd is, zijn ook de ploegen ongemengd. Je hebt dus dames- en herenploegen.

Om te voorkomen dat mensen die vaak willen sporten in een ploeg terechtkomen met mensen die vaak willen borrelen, word je in je eerste jaar ingedeeld met eerstejaars die aangegeven hebben net zo fanatiek als jij te willen roeien. Daarmee voorkomen we teleurstellingen later in het jaar. Je kan zelf sowieso je voorkeuren delen als je met bepaalde mensen graag wel of niet in een ploeg wil. Rond december/januari zijn de eerstejaarsploegen meestal rond.

Ik ben niet zo sportief. Is Argo wel wat voor mij?2021-07-07T10:12:25+02:00

Sportief of niet, voor iedereen is er een plek op Argo! 90% van de leden van Argo doet aan competitie- of toerroeien. Dit is de laagdrempelige variant van roeien waarin het meer gaat om het gezelligheidsaspect van het sporten zelf, dan om de prestaties. Zo ga je als competitieroeier de leukste feestjes af door heel het land, leer je mensen van andere roeiverenigingen kennen en train je hoe vaak je dat zelf wil. Ben je wel een echte sportfanaat? Kijk dan eens naar het wedstrijdroeien!

BEKIJK DE AFROEIPERIODE!

Bekijk de afroeiperiode
Ik wil een vraag stellen