Over Argo2020-08-13T12:04:24+00:00

OVER de vereniging

Sporten, feesten, borrelen – Allemaal bij Argo!

Argo is de enige plek in Wageningen waar sport, vrienden en een bruisend verenigingsleven samenkomen. Roeien is meer dan een sport. Roeien is vriendschap en verenigingsleven. Je ploeg vormt de basis voor levenslange vriendschappen. Samen leer je de sport en haal je het beste uit jezelf en anderen. Samen win je wedstrijden, ontwikkel je jezelf in commissies en maak je onvergetelijke verenigingsavonden mee.

Kom het vrijblijvend uitproberen tijdens de afroeiperiode en bepaal pas na 6 weken of je definitief lid wil worden!

Leer meer over roeien
Leer meer over de afroeiperiode

Verenigingsleven

Roeien bij Argo is meer dan een sport. Wij beschikken als enige sportvereniging in Wageningen over een eigen sociëteit. Daardoor kun je bij ons, naast sport, dezelfde ervaringen meemaken als bij andere studentenverenigingen. Argo kent vele commissies, gezelschappen en huizen. Ook hebben wij twee verenigingsavonden per week, organiseren we toffe feesten en activiteiten.

Ontwikkel jezelf binnen het brede aanbod aan commissies, van een NK organiseren tot DJ’en op feesten!

Bekijk de commissies
Bekijk de gezelschappen

Zoek je nog een kamer? Misschien word jij wel de nieuwe huisgenoot in één van de 9 Argo-huizen. Heb je naast je ploeg nog meer vrienden nodig? Je vind ze bij de vele gezelschappen die Argo rijk is.

En als je even behoefte hebt aan ontspanning? Op Argo kun je feesten, borrelen en eten. Dit kan nu al, op het grootste terras van Wageningen!

Leer meer over Argohuizen
Kom langs op het terras!

Veelgestelde vragen over Argo…

Kost Argo niet heel veel tijd?2020-08-07T10:57:04+00:00

Op Argo is voor iedereen wat en je kunt zoveel tijd in Argo steken als jij wil. Dit geldt voor zowel je trainingen als alle gezelligheidsevenementen. Wil jij iedere dag op Argo zijn? Wij kunnen dat voor je regelen! Maar ook als je minder tijd hebt om in Argo te steken, kun je gewoon meedoen wanneer jij dat wilt. 

Als wedstrijdroeier train je iedere dag in een professionele trainingsruimte. Als competitieroeier bepaal je zelf hoeveel je wil trainen. Het leuke aan roeien is dat je het snel en makkelijk leert. Als je veel wil sporten, bereik je snel de top. Als je recreatiever wil roeien, kun je toch snel de basis van het roeien onder de knie krijgen. 

Ben jij een echt gezelligheidsdier? Op Argo kun je minstens twee keer per week komen borrelen, en één keer per week komen eten. Ook vinden er regelmatig extra diners, feesten en andere activiteiten plaats. Op roeifeesten door het hele land sta je de hele avond te springen met roeiers van bevriende roeiverenigingen. 

Het leuke aan Argo is dat je sport en gezelligheid kan combineren op elke manier die jij wilt. Jij bepaalt hoeveel je wilt sporten, hoeveel borrels je meepakt en naar hoeveel feestjes je gaat. Niets moet, maar alles kan!

Hoe zit dat met de selectie van Argo als je je inschrijft?2020-08-07T10:55:58+00:00

Misschien heb je wel gehoord dat het heel moeilijk is om bij Argo binnen te komen.
Misschien heb je zelfs gehoord dat je alleen binnen komt als je heel sportief bent. Dat is
niet waar. Vorig jaar is iedereen die zich in heeft geschreven toegelaten. Wij hebben
plek voor 280 man. Plek zat dus om ook voor jouw de plaats te bieden waar jij je hele
studententijd van kan genieten! Twijfel niet en schrijf je nu in.

Hebben jullie ook jaarclubs? Hoe werkt dat bij Argo?2020-05-25T13:46:35+00:00

Bij roeiverenigingen ken je geen jaarclubs, maar ken je ploegen. Dit komt in principe op hetzelfde neer als jaarclubs bij de andere verenigingen in Wageningen. Samen met je ploeg ga je naar de kroegavonden en pak je feestjes mee op Argo, bij andere roeiverenigingen of tijdens de competitiewedstrijden. Wat ploegen uniek maakt, is dat je óók samen sport! Doordat je elkaar vaak ziet word je erg hecht. Omdat de roeisport ongemengd is, zijn ook de ploegen ongemengd. Je hebt dus dames- en herenploegen.

Om te voorkomen dat mensen die vaak willen sporten in een ploeg terechtkomen met mensen die vaak willen borrelen, word je in je eerste jaar ingedeeld met eerstejaars die aangegeven hebben net zo fanatiek als jij te willen roeien. Daarmee voorkomen we teleurstellingen later in het jaar. Je kan zelf sowieso je voorkeuren delen als je met bepaalde mensen graag wel of niet in een ploeg wil. Rond december/januari zijn de eerstejaarsploegen meestal rond.

Hoe duur is het om lid te zijn van Argo?2020-07-11T08:37:59+00:00

Je hebt misschien gehoord dat het lidmaatschap van Argo wat duurder is dan van de andere grote drie verenigingen in Wageningen. Dat klopt! Maar, vergeet niet dat je bij Argo niet alleen lid wordt van een studentenvereniging, maar óók van een sportvereniging. Je betaalt dus ook om zo vaak te sporten als je dat wil. Een abonnement op de sportschool is stukken duurder. Wat je betaalt per jaar hangt ook af van hoe fanatiek je wilt roeien. Ga je competitieroeien? Dan betaal je minder contributie dan als je gaat wedstrijdroeien.

Als eerstejaars competitieroeier betaal je 25 euro p/mnd. Wedstrijdroeiers betalen 36 euro p/mnd. Besluit je om te stoppen met roeien na je eerste jaar, maar blijf je wel voor de gezelligheid lid of besluit je alleen toertochten te starten? Dan betaal je slechts 11 euro p/mnd. Wat je daar allemaal voor terugkrijgt? Onbeperkt mogen sporten, kroegavonden, coaching, feesten, diners – de ideale combinatie tussen een gezelligheidsvereniging en een sportvereniging.

Ik ben niet zo sportief. Is Argo wel wat voor mij?2020-05-25T13:30:37+00:00

Je hoeft echt niet goed te kunnen sporten om lid te worden van Argo! 90% van de leden van Argo doet aan competitie- of toerroeien. Dit is de laagdrempelige variant van roeien waarin het meer gaat om het gezelligheidsaspect van het sporten zelf, dan om de prestaties. Zo ga je als competitieroeier de leukste feestjes af door heel het land, leer je mensen van andere roeiverenigingen kennen en train je hoe vaak je dat zelf wil. Ben je wel een echte sportfanaat? Kijk dan eens naar het wedstrijdroeien!

Twijfel je nog?

BEKIJK DE AFROEIPERIODE!

Argo is de enige vereniging met een proefperiode van 6 weken.

Bekijk de afroeiperiode
Ik wil een vraag stellen