jenny

Wedstrijdroeier en oud-wedstrijdstuur

Favoriete plek in de boot: op of zo dicht mogelijk bij de stuurplek ● Leukste aan sturen: mannen langer dan 1.90 luisteren naar mij.

Ik ben Jenny! In mijn eerste twee jaar heb ik competitie geroeid en was ik wedstrijdstuur. Zowel als roeier en als stuur heb ik een hechte band opgebouwd met mijn ploeg, iets wat ik heel bijzonder vind.

Als stuur heb ik meerder wedstrijden gewonnen en ben ik zelfs met mijn damesploeg eerste geworden in het klassement! Het is erg gaaf om als stuur te zien hoeveel invloed je hebt op het roeien van zo’n ploeg. En stiekem is het ook wel leuk om van die grote roeiers rond te commanderen. Voor ik ging sturen was ik best onzeker, dat is helemaal verdwenen door mijn tijd bij Argo.

Ontmoet andere leden
Meer over roeien

wat maakt roeien bijzonder voor jou?

Door roeien word je zowel mentaal als fysiek sterker. Zeker in mijn wedstrijdjaar heb ik me echt als atleet kunnen ontwikkelen. Je leert het beste uit jezelf halen terwijl je lekker buiten aan het sporten bent. Ondanks dat je ploeg uit heel veel verschillende mensen bestaat, bouw je een hechte band met elkaar op. Roeien verbindt.

hoe heb je mensen leren kennen op Argo?

Zodra je bij Argo komt, word je ingedeeld in een ploeg. Je ploeg bestaat uit hele diverse mensen, wat erg leuk is. Met de meiden van mijn competitieploegjes ben ik goed bevriend geraakt en door het wedstrijdsturen heb ik ook nog hele andere mensen leren kennen. Verder kom je tijdens activiteiten op Argo nog heel veel mensen tegen, wat ook ontzettend leuk is!

waarom ben je lid geworden bij argo?

Ik was niet meteen bij Argo gegaan omdat ik dacht dat het me te veel tijd zou kosten. Ik had wat vrienden op mijn studie die al lid waren en het nergens anders over hadden. Ik ben toen het roeien uit gaan proberen en vond het meteen heel leuk. Lekker buiten roeien, deelnemen aan activiteiten op Argo en nieuwe mensen leren kennen!

Mijn favoriete argo-foto’s

BEKIJK DE AFROEIPERIODE!

Bekijk de afroeiperiode
Ik wil een vraag stellen